به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، سید حیدر مرتضوی قائممقام مؤسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان از زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی در نشست خبری نقش مراکز داده در شبکه ملی اطلاعات با اشاره به چالشهای صنعت دیتاسنتر در کشور، اظهار داشت: علیرغم توجه دولتهای اخیر به توسعه شبکه ملی اطلاعات و رونق مراکز داده صنعت دیتاسنتر همواره با چالشهایی روبهرو است که یکی از مهمترین آنها چالش تجاریسازی است.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم صنعت دیتاسنتر بالا بودن قیمت تمامشده این خدمات بوده است که راهکار ایجاد مراکز تبادل ترافیک و اتصال رایگان دیتاسنترها به این مراکز سبب کاهش هزینههای اتصال و افزایش کیفیت ارتباطات این مراکز شد و توانست بخشی از مشکلات دیتاسنترهای داخلی را مرتفع کند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه همواره دیتاسنترهای داخلی از نظر تعرفه و هزینه در رقابت با دیتاسنترهای خارجی هستند، در نتیجه ایجاد مراکز تبادل اطلاعات تعرفهها رقابتیتر شد و هزینه میزبانی و پهنای باند سایتها در داخل کشور کاهش یافت.
وی تأکید کرد:با توجه به سیاست حاکمیت در داخلی کردن میزبانی سایتهای ایرانی فضای جدیدی برای فعالیت دیتاسنترها ایجاد شده که پس از این مرحله نیازمند توسعه سرویسهای فراگیر بومی برای ایجاد رونق و تکاپو در صنعت دیتاسنتر کشور هستیم.
به گفته وی، سرویسهای محتوایی فراگیر بومی که به صورت پهنباند روی دیتاسنترهای داخلی میزبانی شوند در واقع خروجی اصلی شبکه ملی اطلاعات خواهند بود که امیدواریم رشد این سرویسها طبق وعده دولت محقق شود.
وی با اشاره به دیگر چالشهای صنعت دیتاسنتر گفت: در حوزه موضوعات فنی توافقات خوبی با وزارت ارتباطات وجود دارد، اما در موضوعات که خارج از حیطه وظایف وزارت ارتباطات است، از جمله معافیت مالیاتی مشکلات بسیاری وجود دارد.
مرتضوی توضیح داد: حاشیه سود خدمات مرکز داده در حال حاضر زیاد نیست و از سوی دیگر این صنعت با هزینههای زیاد حاملهای انرژی و برق مواجه است که برای رونق گرفتن این صنعت و افزایش استقبال از مرکز داده داخلی نیازمند توجه بیشتری از سوی دولت هستیم.
مرتضوی همچنین از تغییر شیوه ایجاد دیتاسنتر در کشور استقبال کرد و گفت: مسیر نگرانکنندهای توسط دولت در حال شکلگیری بود که با ایجاد دیتاسنترهای دولتی به تعبیری میهمانی دادهها به میزبانی دولت شکل میگرفت که این روند اصلاح شد و صنعت دیتاسنتر در کشور در مسیر صحیح خود قرار گرفت.
وی همچنین از آغاز ساخت دومین مرکز داده تبیان با هدف پشتیبانی و ارائه سرویس به تمامی سرویسهای بومی فراگیر در ابعاد گسترده با چند میلیون کاربر از جمله پیامرسان بومی خبر داد و در پاسخ به این سؤال فارس که آیا در حال حاضر در کشور مرکز دادهای برای پشتیبانی از سرویس پیامرسانی با چندین میلیون کاربر فعال وجود دارد، گفت:در صنعت دیتاسنتری کشور کمبود علمی و فنی نداریم، تنها مسئله این است که دیتاسنترهای فعلی بر حسب نیاز بازار تجهیز شدهاند و زمانی که نیاز از طرف بازار مطرح شود، صنعت نیز برای پاسخگویی به نیاز راهحل ارائه میکند و دیتاسنتر دومی که در دست ساخت داریم، اتفاقاً همین کاربریها را پیشبینی کرده است.